Pristatymas

Nemokamas prekių pristatymas Lietuvoje užsakymams nuo 2000,00 EUR. Į parduotuvę

2022 metais sparčiai didėjo saulės elektrinių paklausa

Solet užbaigė 2022-uosius skaičiuodama virš 70 proc. išaugusias pajamas. Pagrindinė tokio augimo priežastis, saulės elektrinių paklausa viršijo pasiūlą, kaip patikino bendrovės vadovas A. Karazinas – tai pirmas kartas susidūrus su tokia situacija

2022-aisiais Solet fiziniams ir juridiniams asmenims įrengė bene dvigubai daugiau saulės elektrinių, lyginant su 2021 m. tuo pat metu.  Praėjusiais metais bendrovės apyvarta pasiekė 8,9 mln. Eur, kai 2021-ais metais Solet gavo 5,2 mln. Eur pajamų. 2022 metus įmonė užbaigė pelningai. Skaičiuojant pernai iš viso įrengta 347 saulės elektrinės. Daugiausia jų sudarė fiziniams asmenims įrengtos elektrinės.

Paklausa viršijo pasiūlą

Praėjusiais metais saulės elektrinių paklausa viršijo pasiūlą. Gyventojai buvo ypač linkę pasinaudoti valstybės suteikiamomis paramomis įsirengiant privačias saulės elektrines, tačiau šalies verslas neturėjo tiek pajėgumų – tai  tapo iššūkis suvaldant tokį didelį srautą užklausų. Andrius Karazinas ypač džiaugiasi operatyvia ir greita adaptacija prie sparčiai pasikeitusios situacijos.

„Padvigubinome aptarnavimo komandą“ – A. Karazinas

Vadovas neslepia, intensyviam užklausų kiekiui suvaldyti, kokybiškam aptarnavimui išlaikyti, įmonė padvigubino aptarnaujančių darbuotojų kiekį. Suteikė naujas darbo vietas ir išlaikė kokybišką klientų aptarnavimą. Toks sprendimas leido greitai atsakyti į gyventojų kylančius klausimus apie saulės jėgaines ir kiekvienam atsakyti greitai ir operatyviai, išlaikant itin glaudų ir individualų dėmesį.

Didžiausios pajamos – saulės elektrinės ir elektroninė prekyba

Pernai patrigubėjo paslaugų kiekis, tiek konsultavimo, projektų darbų, modeliavimo, galimybių studijų – pajamų portfelis. Raktas į sėkmę – kovo mėnesį startavusi Solet el. prekyba, kurios pardavimai pranoko lūkesčius.

Solet prekyba saulės elektrinėmis išsiplėtė ir užsienyje

Viena iš apyvartos augimo priežasčių, prieš dvejus metus Danijoje atidarytos dukterinės įmonės „Solet Danmark“ staigus augimas. Pernai jos apyvarta pasiekė 2 mln. eurų ir buvo bene 4 kartus didesnė nei užpernai. Pagrindinis pajamų šaltinis šioje šalyje – saulės elektrinių rangos darbai su akumuliatoriais. Taip pat 2022 metais turėjo nemažą kiekį dvišalių projektų Armėnijoje ir Sakartvele, iš dalies finansuojamų klimato kaitos programos lėšomis.

Užsitęsusios formalios procedūros

Praėjusių metų didžiausias nesklandumas – vėlavimas perduoti klientams vieną svarbiausių bendrovės projektų – saulės parką „Vytis II“. Pasak A. Karazino, įmonė Solet planavo jau praėjusių metų rugsėjo mėnesį perduoti galimybę naudotis gaminama energija žmonėms, tačiau užsitęsusios formalios procedūros vėlino perdavimo procesą. Būtą ir kitų nesklandumų – atsiradę tiekimo trikdžiai, su kuriais teko susidurti prasidėjus karui. Solet gali drąsiai teigti, buvo viena tų, kuri išaugus kainoms, saulės parką rezervavusiems gyventojams – kainų nekėlė ir laikėsi sutartyse numatytų sąlygų, nors ir projektas tapo nuostolingu.

Planuose – naujos rinkos ir projektai

Įmonės vadovas patikina – artimiausiuose planuose Solet ketina toliau plėstis Skandinavijos rinkoje ir žengti į Vidurinės Azijos valstybes, plėtoti interneto prekybą, statyti naujus saulės parkus, kurie jau dabar sparčiai plečiasi. Keli projektai jau vykdomi, vieni jau įrengti ir perduoti, kiti dar procese ir bus paruošti 2023 m. antroje pusėje.

Naujiena – plūduriuojančios saulės elektrinės

Solet patikina, plėsis ne tik su esamais projektais, tačiau ir nustebins klientus naujovėmis. Nauja kryptis – plūduriuojančių saulės elektrinių prototipo kūrimas, bendradarbiaujant su Mokslo, inovacijų ir technologijų agentūra (MITA). Taip pat toliau bus tęsiami ir užbaigiami dvišaliai projektai pagal Aplinkos projektų valdymo agentūros (APVA) programas.

Solet bendrovės išskirtinumas

Įmonė „Solet“ (buvusi „Solet Technics“) veikia nuo 2011 m. Nuo veiklos pradžios bendrovė iš viso įrengė per 2000 saulės elektrinių Lietuvoje, Danijoje, Švedijoje, Latvijoje, Italijoje, Vokietijoje, Sakartvele, Moldovoje, Armėnijoje, Nigerijoje. „Solet“ yra Lietuvos saulės energetikos asociacijos ir Nacionalinės pasyvaus namo asociacijos narė, priklauso Lietuvos švariųjų technologijų klasteriui.

Solet prekiauja saulės elektrinėmis, saulės elektrinių parkais, rūpinasi saulės elektrinių įrengimu. Suteikia platų pasirinkimą kokybiškomis elektromobilių įkrovimo stotelėmis ir dalimis.

Taip pat skaitykite

Saulės elektrinės montavimas ir tvirtinimo konstrukcijos

Saulės modulių efektyvumas yra aukščiausias tada, kai juos pasiekia tiesioginiai, statmenai “krentantys” saulės spinduliai, aplinkos temperatūra yra pakankamai žema, vėjuota….

Daugiau

Mus rekomenduoja

Skaityti
solet atsiliepimai